torstai 29. maaliskuuta 2018

Blogien kirjoitustavasta

"
Kun olen nettiin paljon kirjoittanut ja aina en tiedä lukijakuntaa, niin hyvä nyrkkisääntö on ollut tehdä yleisellä tasolla hyvää, pääkohdat mainitsevaa erillinen kimpale, eikä yhtä perspektiiviä, jonka erikoistapauksia ja sivujuonteita sivut olisivat. Eli tuossa linkkinä maailman matkailunähtävyydet ylipäätään, hienoimpia mainostava erillinen niihin erikoistuneen tahon nettisivusto, tai siis useampiakin, eikäniin, että ties minne muualle, ihan erihenkisiin paikkoiin löytäisi linkit Savonlinnan sivulta siksi, etteivät he halua Savonlinnaan. Mutta sivustojen tulisi siis olla rinnasteisia viehätykseltään, niin niille saattaa mennä, muttei toisaalta välttämättä mene, jos kotimaan matkailu kiinnostaa enemmän tms. Mutta sen verran pitäisi olla vertailukohtaa, ettei eksy ihan väärään paikkaan, jonka sitten haluaa muuttaa toiseksi, pyyhkiä kartalta, tms. Silloin kotimaanmatkailu ei ole ainoa vertailukohde, jos Savonlinnan Olavinlinna on näyttävä ja Savonlinnassa paljon matkailuvaikutetta ulkomailta."

http://savolaisuudesta.blogspot.fi/2018/03/savonlinnalaisia-kauppojen-mainoksia.html


* * *

21.2.2020   Blogikirjoitus kertoo yleisellä tasolla kiinnostavista asioista, vaikka siinä olisi esimerkkinä jokin käytännön tapaus elämästäsi. Blogikirjoitus on jotenkin näkyvillä olemissen tapainen rasite, vähän kuin postikortin lähettäminen tuntemattomille, jolloin he tavallaan jäävät odottamaan lisää tai luokittelevat sinut jonkinlaiseksi harrastuneisuudeltasi tai muuten. Siksi se saattaa jättää toiveen jatkosta, olla vähän kuin lupaus yhteydenpitoon, ja siksi joillekin blogeille tai blogien aiheille käy joskus niin, että niitä tarttee nollata, vähän kuin isovanhempiinkin tarttee edes joskus pitää yhteyttä, vaikkei niin erityisen suurta asiaa olisi heille silloin kerrottavanaan. Joskus taas kirjoitus tulee valmiiksi, siinä on loppuhuipennus eikä enää mitään kummempaa antia odotettavissa,ja niin se lanka jää yhdeksi asia-aiheeksi nettiin.  

perjantai 23. maaliskuuta 2018

webcamista

Näytölläni on tumma läiskä noin 10 cm tai ehkä vähän enemmän sivuuntietokoneen keskilinjasta,mikä toi mieleen webbikameran ja sen, pitäisikö näytön keskellä olla kamera. Mutta jos nyt ajattelee, että istun ja naputan tiewtokonetta, niin suoraan kohti tuijottaminen ei tunnu siihen luonnolliselta. Mutta jos joku vähän enemmän sivusta, vaikkapa leveän näytön sivureunan kamerasta katselisi, niin eikö se olisi sosiaalisesti luontevampaa, katsella sieltä, kun toinen tekee tai vain olla möllöttää. Mutta voihan se olla kulttuuristakin tai ainakin kulttuuripiiristä ja ilmastosta että onko hellettä kiinni, että miten katsellaan ja miltä etäisyydeltä ollaa sosiaalisia. Ja kameraan päin voisi silloin kai kääntyä, jos olisi videoåuhelu ja haluaisi olla sosiaalinen.

maanantai 5. maaliskuuta 2018

How to choose what to write to the internet

From my blog http://picturesfrommyhome.blogspot.fi/2018/02/other-links-to-my-texts.html

"14.2.2018   Writing to the internet isn't just figuring out something and then writing it down, as if robbing your ideas from you or trying to fake that all is interesting to others. Instead it sis like coming to think many different thoughts, learning new things, having teaching skills and every now and then coming across something that has rpoduct like good qualities: Hey this is needed by many who are interested in these subjects, and I have the teachings skills for it too, so what about if I would make a blog post about it. And then if the flow of doing carries you too far, coming to think: Hey these are not exactly what is needed but those aree what people need, I will do those and drop these personal ones away."